Exkuzivní rozhovor s Lukadrou, managerem Celticu Zářičí

23.04.2008 09:02

Dobrý den pane ředïteli, další sezona je v polovině, pojďme se společně za ní poohlédnout. Jak jste spokojen s výsledky týmu? Předčil Vaše očekávání či Vás naopak něco zklamalo?

Doposud jsem se sezónou velmi zklamaný, i když důležité zápasy o záchranu nás teprve čekají. Před sezónou jsme měli cíl pohybovat se v pozici okolo baráže, což se nám zatím nedaří. Trenér uvedl, že pokud se tým nezachrání, tak nabídne svou rezignaci. O tom je ale předčasné hovořit. Uvidíme po sezóně. V současné době máme zraněného defenzivního záložníka a kapitán Freddy Guazizola nemůže hrát pro červenou kartu, takže zápas tento týden bude velmi těžký, ale míč je kulatý a začíná se za stavu 0:0, tak uvidíme.

 

Začíná se hodně spekulovat o prodeji Vaší největší hvězdy Manuela Gittiereze. Můžete k tomuto uvést bližší informace?

Ano je to pravda. S Manuelem jsem se dohodli na ukončení angažmá v Celtiku, kdy mu nebráníme v růstu jeho kariéry. Manuel je u nás několik sezón a po vzájemné domluvě jsme se dohodli na jeho odchodu. Manuel byl jednu dobu i náš kapitán a tímto bych mu chtěl za výkony v Celtiku poděkovat. Vyrojili se v tisku i spekulace o jeho neshodách s majitelem týmu a trenérem, ale toto odmítám. S Manuelem jsem kamarádi. Znám jeho rodinu a byli jsme spolu na několika dovolených. Je to super chlap, který ač má pouze 23 let, tak nastřílel v Celtiku 52 gólu. Kdo to v jeho rokách dokázal. Ještě jednou dík Manueli.


Jaký si myslíte, že bude mít dopad na tým jeho odchod?

Jeho odchod na tým bude mít jistě velký dopad, ale všichni jeho rozhodnutí akceptujem a přejeme mu jen to nejlepší. Máme několik mladých talentovaných útočníků jako je Martin Augustinussen a Narcís Zorondo, kteří se jeví jako velcí talenti.


A na závěr....jaké máte cíle do budoucna?

Cíle jsem uvedl už v první otázce. Jdem si pro záchranu, ale uvidíme jak na tom budou v závěru klíčoví hráči. Nálada v týmu je špatná a po odchodu Manuela hodláme doplnit kádr o špičkového tvořivého záložníka.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů.

 

Zpět